Dejeneratif hastalık nedir? Dejeneratif neden olur?

Dejeneratif sinir hastalıkları vücudunuzun denge, hareket, konuşma, nefes alma ve kalp fonksiyonu gibi birçok aktivitesini etkiler. Peki, Dejeneratif hastalık nedir? Dejeneratif neden olur?

Dejeneratif hastalık nedir? Dejeneratif neden olur?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.04.2024
A+
A-

Dejeneratif sinir hastalıkları ciddi veya yaşamı tehdit edici olabilir. Peki, Dejeneratif hastalık nedir? Dejeneratif neden olur?

DEJENERATİF HASTALIK NEDİR?

Dejeneratif hastalık, dokuları veya organları etkileyen ve zamanla giderek kötüleşecek olan dejeneratif hücre değişikliklerine dayanan sürekli bir sürecin sonucudur. Nörodejeneratif hastalıklarda, merkezi sinir sistemi hücreleri nörodejenerasyon yoluyla çalışmayı bırakır veya ölür. Buna bir örnek Alzheimer hastalığıdır. Diğer iki yaygın dejeneratif hastalık grubu, dolaşım sistemini etkileyenler ve neoplastik hastalıklardır.

Birçok dejeneratif hastalık mevcuttur ve bazıları yaşlanmayla ilişkilidir. Yaşam tarzı seçimleri (egzersiz veya yeme alışkanlıkları gibi) dejeneratif hastalıkları kötüleştirebilir, ancak bu hastalığa bağlıdır. Bazen bu tür hastalıkların arkasındaki ana veya kısmi neden genetiktir. Bu nedenle bazıları Huntington hastalığı gibi açıkça kalıtsaldır. Bazen sebep virüsler, zehirler veya diğer kimyasallardır.

DEJENERATİF HASTALIKLAR NELER?

Kronik dejeneratif hastalıklar ise; kronik tiroid (Hashimato hastalığı), kanser, kronik artrit, eklem ve kas ağrıları, Alzheimer, depresyon, fibrokistik meme ve fibromiyalji gibi hastalıklardır.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.