Lezzet şölenine davet: Nefis güveç tarifi

MasterChef Türkiye yeni bölümde yarışmacılar en iyi güveci yapmak için yarıştı. Türk mutfağı lezzetlerin biri olan güvecin nasıl yapıldığı merak edildi. Peki, güveç nasıl yapılır?

Lezzet şölenine davet: Nefis güveç tarifi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

Güveç, lezzetin gücünü buluşturan bir Türk mutfağı şaheseridir. Bu nefis yemek, özenle seçilmiş malzemelerin muhteşem uyumuyla sofranıza konuk olacak. İster misafirlerinize özel bir ziyafet, ister sıradan bir gün olsun; güveç tarifimiz, damakları şenlendirecek ve sofranıza şıklık katacak. Haydi, mutfakta harika bir serüvene başlamaya ne dersiniz?

NEFİS GÜVEÇ TARİFİ

Malzemeler:

500g kuşbaşı et2 adet patlıcan2 adet kabak2 adet kapya biber3 adet domates3 diş sarımsakYarım demet taze biberiyeTuz, karabiber, pul biberZeytinyağı

Lezzet şölenine davet: Nefis güveç tarifi

Yapılışı:

Kuşbaşı eti zeytinyağında kahverengi olana kadar kavurun.Patlıcanları ve kabakları doğrayın, biberleri halka şeklinde kesin.Ayrı bir tavada sebzeleri soteleyin.Büyük bir güveç kabına sırasıyla eti, sebzeleri ve dilimlenmiş domatesleri yerleştirin.Sarımsakları ekleyin, taze biberiyeyi serpin.Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.