Türkiye ve Balkanlarda faaliyet gösteren CIAR Medical, tıp uzmanlarını, sağlık sektörüyle ilgili global markaları ve uluslararası konsey delegelerini Kosova’da düzenlenecek ‘Uluslararası Sağlık Hizmetleri’ sempozyumunda bir araya getirecek. Eylül ayında gerçekleşecek sempozyum hakkında bilgiler veren CIAR Medical Kurucusu Armağan Çelik, “Balkanlar’daki en büyük sağlık hizmetleri sempozyumunu bir Türk şirket olarak bizler düzenliyoruz” dedi.
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi ve CIAR Health Global olarak Balkanlar’da bu zamana kadar yapılmış en büyük sağlık hizmetleri sempozyumunu düzenleyeceklerini ifade eden Armağan Çelik, “Kosova, Arnavutluk ve Makedonyadan birçok doktorun Türkiye’den ve Avrupa ülkelerinden konuşmacılarla bir araya geleceği sempozyumu Eylül ayında düzenliyoruz. Medikal sağlık turizmi alanında Balkanlar’da uzun zamandır sağlık hizmeti veriyoruz. Hem coğrafi konum ve tarihsel yakınlığımızdan dolayı hem de dünya standartlarının da üstünde sunduğumuz hizmetten dolayı tedavi olmak için Türkiye’yi çok fazla tercih eden Arnavut ve Balkan hastalar var. Aynı zamanda bu bölgede yaptığımız çalışmalar, uluslararası standartlarda sunduğumuz nitelikli tedaviler bizleri Dünya Sağlık Turizmi Konseyinin parçası bir haline getirdi. Kosova ve Arnavutluk adına bir Türk şirketin konsey üyeliğine seçilmesi bir ilk oldu” açıklamasını yaptı.
Sempozyum hakkında bilgiler veren Çelik, “Bu sempozyum, ortopedi, jinekoloji, üroloji, organ nakli gibi bizim ülke olarak Türkiye’de çok ciddi anlamda yatırım yaptığımız, profesyonel sağlık hizmeti sunduğumuz alanlardaki konularla ilgili de hekimlerin bilgilendirileceği bir sempozyum olacak. Birçok tıp uzmanı, Kosova’daki akademik kariyere sahip profesörlerle ve oradaki tıp uzmanlarıyla bir araya gelerek sağlık için seyahat eden hastalara sunulacak hizmetlerin uluslararası standartlarda olması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunacaklar” dedi.
Türkiye’ye etkisi olacak ekonomik katkılarından da bahseden Çelik, “Sempozyum ayrıca Türkiye’den yatırımcı olarak sağlık alanında, tıbbi cihaz, ilaç tedariğinde bulunan firmaların da çok fazla ilgisini çekiyor. Ülkemiz, uzun yıllardır Balkanlardan gelen hastaların güven içerisinde sağlık hizmetlerine erişiminde onlara hizmet veriyor. Bunun sağlık, hizmet ihracatına çok büyük katkısı var. Bu sempozyumun hem tıpbi cihaz alanında Türkiye’den Balkanlar’a yapılacak olan ihracatı hem sağlık hizmeti ihracatını destekleyeceğini düşünüyoruz. Bölgede yaşayan kardeşlerimiz, Türk doktorların, Türk sağlık kurumlarının nasıl bir teknolojiye sahip olduklarını, nasıl bir niteliğe sahip olduğunu çok iyi biliyorlar. Uzun zamandır yaptığımız çalışmaların sonucunda bizler hastalarımızın tedavi hizmetlerine güven içerisinde ulaşmasını sağlıyoruz. Bir çok branşta hastalara hizmet veriyoruz. Bu tür bilimsel çalışmalar sadece bizlerin değil ülkemizin tüm sağlık kurumlarının, hekimlerinin ve sağlık endüstrisinin diğer paydaşlarının faydasına olacak çalışmalardır. Ülkemizin sağlık hizmeti ihracatına katkıda bulunacağını düşündüğümüz bu sempozyum ülke olarak hedeflediğimiz sağlık hizmet ihracatı içinde bir mihenk taşı olacağına inanıyorum. Bizler bunun için elimizden gelen çalışmaları hem o bölgede hem de ülkemizde yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.