Demir Kubbe Hata Verdi: Yemen ve Lübnan’dan İsrail’e Füze Saldırısı, Halk Sığınaklarda!

Demir Kubbe Hata Verdi: Yemen ve Lübnan’dan İsrail’e Füze Saldırısı, Halk Sığınaklarda!

Demir Kubbe Hata Verdi: Yemen ve Lübnan’dan İsrail’e Füze Saldırısı, Halk Sığınaklarda!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.09.2024
A+
A-

Demir Kubbe Hata Verdi: Yemen ve Lübnan’dan İsrail’e Füze Saldırısı, Halk Sığınaklarda!

İsrail ordusu, Yemen’den gelen balistik füze saldırısını doğruladı. Demir Kubbe savunma sisteminin bu saldırıya karşı etkisiz kaldığı ve füzelerden birinin açık bir alana düştüğü ifade edildi. Füzenin düşmesi sonucu birçok kişinin yaralandığı belirtilirken, sirenlerin devreye girmesiyle halkın hızla sığınaklara yöneldiği açıklandı.

Lübnan’dan Roket Yağmuru

Lübnan’dan İsrail’in kuzey bölgelerine, özellikle Yukarı Celile ve Golan Tepeleri’ne yaklaşık 40 roket fırlatıldığı açıklandı. İsrail ordusu saldırıda can kaybı yaşanmadığını belirtirken, roketlerin bazı yerleşim alanlarında yangınlara yol açarak maddi zarara neden olduğu bildirildi.

Demir Kubbe ve Saldırı Uyarı Sistemleri

Yemen’den fırlatılan balistik füzenin İsrail’in merkezini hedef aldığı ve birçok bölgede saldırı uyarı sistemlerinin devreye girdiği aktarıldı. Demir Kubbe hava savunma sisteminden fırlatılan önleyici füzelerin patlama seslerinin ülke genelinde farklı noktalardan duyulduğu kaydedildi.

Lübnan'dan İsrail'e füze saldırısı!

Husi İddiaları: İsrail’e Yoğun Füze Atışı

Yemen’deki Husi milisleri, İsrail’e çok sayıda füze saldırısı düzenlediklerini ve Demir Kubbe savunma sisteminin bu saldırıları durduramadığını iddia etti. İsrail ordusu ise füzenin açık alana düştüğünü ve saldırıdan ciddi bir zarar gelmediğini doğruladı.

Lid’de Çıkan Yangın ve Yaralılar

Ben Gurion Havalimanı yakınlarındaki Lid şehrinde, füzelerden birinin parçalarının düşmesiyle yangın çıktığı bildirildi. İsrail’in acil yardım birimlerine ulaşan raporlara göre, sığınaklara kaçmaya çalışırken yaralanan 9 kişiye acil yardım çağrıları yapıldığı belirtildi.

Rusya Ukrayna'ya 20 füze saldırısı düzenledi: Ölü ve yaralı sayısı henüz  belli değil! - Dış haberler

Batı Şeria’da Maddi Hasar

Batı Şeria’nın Modin şehrinde, bir tren istasyonuna Demir Kubbe’den fırlatılan önleyici füzelerin şarapnel parçalarının düşmesi sonucu maddi hasar meydana geldiği açıklandı. İsrail polis sözcüsü, şarapnelin tren istasyonuna isabet ettiğini doğruladı.

Tel Aviv’deki Önceki Saldırı

19 Temmuz’da Tel Aviv’de bir insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırıda büyük bir patlama yaşanmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırının ardından İsrail ordusu, Yemen’deki Hudeyde Limanı’na hava operasyonu düzenlediğini duyurmuştu.

Lübnan’dan Son 48 Saatte Yoğun Saldırı

İsrail ordu kaynaklarına göre, son 48 saat içinde Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine yaklaşık 150 roket atıldı. Metula bölgesine düşen insansız hava aracı herhangi bir zarar vermese de, bölgede gerilimin devam ettiği bildirildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.