Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yılında!

Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yılında!

Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yılında!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.07.2024
A+
A-

Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yılında!

Kıbrıs Barış Harekatı, Türk savunma sanayisinin tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul ediliyor. 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen harekât, Türkiye’nin savunma stratejilerinde köklü değişiklikler ve teknolojik yenilikler sağladı. Bu harekât, Türk savunma sanayisinin kendi ihtiyaçlarına uygun daha bağımsız ve etkin çözümler geliştirmesine olanak tanıdı. Harekat sonrasında Türkiye, savunma teknolojisinde yerli üretim ve inovasyona dayalı bir yaklaşım benimseyerek büyük bir ilerleme kaydetti.

MSB'den "Kıbrıs Barış Harekatı" için 3 serilik özel klip - Son Dakika  Haberler

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türkiye’de milli savunma sanayisinin geliştirilmesinin kaçınılmaz olduğunu düşündüren ve önemli adımların atılmasına yol açan bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Görgün, harekatın ardından yaşanan ABD ambargolarının, yerli savunma sanayi üretimini stratejik bir hale getiren arayışları tetiklediğini belirtti. Harekatın, Türkiye’nin güvenlik ve çıkarları açısından savunma sanayisinin hayati önemini ortaya koyduğunu ifade etti.

Yıl 1974: Ayşe bugün tatile çıktı! Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49'uncu yılı

Görgün: “Türlü sıkıntıları da beraberinde getiren bu ambargolar, ülkemizin bağımsız bir güvenlik politikası uygulayabilmesi için yegane yolun yerli ve milli bir savunma sanayini geliştirmek olduğunu ortaya koymuştur. 1973 yılında kurulan Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) ve sonrasında ASELSAN (1975) ve HAVELSAN (1982) gibi şirketlerin kurulması ile savunma sanayine önemli yatırımlar yapılmıştır.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.