Altın Gram Fiyatı Günü Yükselişle Açtı! İşte Güncel Altın Fiyatları…

Altın Gram Fiyatı Günü Yükselişle Açtı! İşte Güncel Altın Fiyatları…

Altın Gram Fiyatı Günü Yükselişle Açtı! İşte Güncel Altın Fiyatları…
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-

Altın gram fiyatı günü yükselişle açtı! İşte Güncel Altın Fiyatları…

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 444,7 liradan  işlem görüyor. Çeyrek altın 719 lira, Cumhuriyet altını 2.944 liradan  satılıyor.

GRAM ALTIN FİYATLARI GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

İşte gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatları. Gram altın, sabah saatlerinde değer kazanarak başladı ve saat 10.30 itibarıyla önceki gün kapanışının %0,5 üzerinde 2 bin 454 TL seviyesinde işlem görmekte. Altının ons fiyatı ise dünkü %1,2’lik artışla 2 bin 355 Amerikan Doları seviyesinden günü tamamladı ve şu an önceki kapanışının %0,5 üzerinde 2 bin 367 dolar seviyesinde işlem görmekte.

ALTIN FİYATI GÜNCEL TAKİP: 10 Haziran gram altın fiyatları ne kadar, kaç  TL? Çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatı

Altın gramı, güne yukarı yönlü bir başlangıç yaparak 2 bin 454 lira seviyesinde işlem görüyor. Dolar kurundaki düşüşe rağmen ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, önceki günü %0,2 artışla 2 bin 443 liradan tamamladı. Bugün ise değer kazanarak başlayan altının gramı, 10.30 itibarıyla önceki kapanışının %0,5 üzerinde 2 bin 454 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 4 bin 40 lira, Cumhuriyet altını ise 16 bin 100 lira seviyesinden satılıyor.

MAYIS AYI YILLIK ÜCRET ARTIŞI BELLİ OLDU

Altının ons fiyatı dünkü %1,2’lik artışla günü 2 bin 355 dolar seviyesinden tamamlarken, şu anki seviyesi önceki kapanışının %0,5 üzerinde 2 bin 367 dolar düzeyinde seyrediyor. Piyasa analistleri, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz indirimine başlayacağı beklentilerinin güçlenmesiyle altın fiyatlarının desteklendiğini belirtiyor. Bugün ise Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı ve Başkan Christine Lagarde’ın açıklamalarının yatırımcıların odak noktasında olduğunu vurguluyor. ABD’de dün açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi, mayıs ayında 152 bin kişi artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı. Mayıs ayında yıllık ücret artışı ise nisanda olduğu gibi %5 olarak gerçekleşti.

FED’İN EYLÜL AYINDA FAİZ İNDİRİMİNE GİTME OLASILIĞI ARTTI

ABD’de iş gücü piyasası verilerinin soğumasıyla birlikte Fed’in bu yıl faiz indirimine kesin gözüyle bakıldığını belirten uzmanlar, yarın açıklanacak istihdam raporunun bankanın yol haritasına dair ipuçları verebileceğini ifade etti. Finans piyasalarında, Fed’in eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığı %79, kasım ayında ise %82 olarak fiyatlanırken, muhtemel bir faiz indiriminin ardından bankanın ikinci bir faiz indirimi olasılığı aralıkta %86’ya yükseldi.

ECB’DEN FAİZ KARARI

Analistler, bugün iç piyasada haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra ECB’nin faiz kararı ve Başkan Lagarde’ın açıklamaları gibi yoğun veri akışının takip edileceğini belirtti. Teknik olarak, altının ons fiyatında direnç seviyelerinin 2 bin 380 ve 2 bin 400 dolar, destek seviyelerinin ise 2 bin 350 ve 2 bin 330 dolar olduğunu kaydetti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.