Dolandırıcılık tuzağı: 609 bin liralık vurgun yaptılar

Dolandırıcılık tuzağı: 609 bin liralık vurgun yaptılar

Dolandırıcılık tuzağı: 609 bin liralık vurgun yaptılar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-

Dolandırıcılık tuzağı: 609 bin liralık vurgun yaptılar

Bursa’da sahte WhatsApp profilleriyle 4 kişiyi tuzağa düşürerek toplamda 609 bin lira dolandıran çete, polis operasyonuyla çökertildi. Operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.Y, A.T, Y.A. ve M.U. isimli şüphelilerin sahte profillerle 609 bin lira dolandırılmasının ardından harekete geçti. Polis, fiziki ve teknik takip başlattı.

“Hatırlayamadım, kimsiniz?” Mesajıyla Başlayan Tuzak

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, dolandırıcıların sahte kadın profilleri açarak kurbanlarına “Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?” şeklinde mesaj attıkları tespit edildi. Daha sonra kendilerini genç kızın babası olarak tanıtıp, telefondaki kişileri tehdit ettikleri ve başka bir çete üyesinin de kendini avukat, uzlaştırmacı ya da savcı olarak tanıttığı belirlendi. Şüphelilerin, mağdurları “Cinsel istismar suçundan ceza alacaksın.” yalanıyla korkuttukları ve böylece dolandırdıkları ortaya çıktı. Bu yolla çete, 4 kişiden toplam 609 bin lira dolandırdı.

8 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Soruşturmayı tamamlayan Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için Mersin, Şanlıurfa, Van, Bingöl, Hakkari, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 8 ilde 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Çok Sayıda Kredi Kartı Ele Geçirildi

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 14 cep telefonu ve sim kartı, 44 kredi ve hesap kartı, flash bellekler, hafıza kartları, 1 silah şarjörü ile 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan çete üyelerinden 7’si Bursa’da, A.K. Hakkari’de, Y.B. ise Bingöl’de adliyeye sevk edildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.